Saffransbiscotti!

Bakade jag idag. De var ganska så enkelt att göra och goda blev de oxså!



Gula och vackra, goda och så luktar de jul i hela huset!
Receptet här nedan.....
Jag gjorde utan mandel och det funkade jättebra! Annars så kliar det i munnen på Josef.
Man kan ju faktisk smaksätta med lite vad man vill!
Jag smakade jättegoda på Mobackes smaksatta med västerbottenost och flingsalt!


Saffransbiscottis med mandel

200 g skållad skalad mandel ( går bra utan om man är allergisk;-)
200 g smör
1 1/2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 g Apotek Hjärtats saffran (2 kuvert)
2 msk hett vatten
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter.

2. Rör smör och socker poröst i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.

3. Lös upp saffranet i ett glas med det heta vattnet och blanda ner i äggblandningen.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Häll smeten i en bunke och rör ner mandlarna för hand så de behålls hela. Blanda väl.

5. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till längder på ca 30 cm. Lägg dem på två bakpapperklädda plåtar. Platta till dem lätt med handen.

6. Grädda mitt i ugnen 10 min, sänk till 175°C och grädda ytterligare 15 min.

7. Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Lägg sedan bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt torka ca 40 min i 100°C ugnsvärme.

Kram

Kommentarer
Postat av: Jennie

Smaskigt! ;p

Ha de så bra! Kram

2010-12-06 @ 14:32:28
Postat av: Elisabeth

Jag provade också Apotekets recept idag. Det blev en superkladdig deg som var omöjlig att rulla i längder. Efter att ha tillsatt flera dl extra mjöl slutade det med att jag fick klicka ut degen på plåtarna. Men de ser rätt ok ut och smakar gott. Undrar vad jag gjorde för fel? För stora ägg?

2010-12-16 @ 11:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0